På grund av en olycka och med det operation har jag skjutit på kursstarten och kommer enbart hålla kurser på onsdagar denna omgång.
Jag bubblar av längtan att börja!

Tema; "Välmående, Livsgnista och Ståtlig Ryggrad"!

Att vara nöjd med sig själv och sitt liv är en viktig aspekt av välbefinnande och lycka. Att vara nöjd betyder inte att man inte strävar efter förbättring eller personlig tillväxt. Det handlar snarare om att uppskatta de framsteg man har gjort och vara tacksam för de erfarenheter som har format en till den person man är idag. Låt inte dina brister skymma allt du tagit dig igenom. Sträck på dig genast!


Från det ögonblick vi först klev in i världen har livet ställt oss inför prövningar och utmaningar. Att leva är en ständig resa genom berg och dalar, och även om rädslan kan vara överväldigande, har vi inom oss en källa till kraft som kan föra oss framåt. Kundaliniyoga erbjuder oss en väg att upptäcka och aktivera denna inre styrka. Kundaliniyoga är mer än bara fysiska övningar; det är en helhetsupplevelse som kombinerar rörelse, andning och meditation för att frigöra och balansera vår inre energi.


Låt ryggraden vara din flexibla kompass när du utforskar en värld bortom smärta och stelhet. Upplev glädjen i att hedra och stärka din kroppens tempelpelare, och låt Kundaliniyoga bli ditt redskap för en lustfylld och dynamisk resa mot ökad rörlighet i kropp och sinne.

Kirtan Kriya mantrameditation - en klassiker för att uppnå avslappning, stressreduktion och förbättrad kognitiv funktion, samtidigt som man främjar en hälsosam cellulär nivå genom att påverka telomererna , längden och kraften i kromosomerna.
Valfritt - en 40 dagars utmaning med en 12 minuter lång Kirtan Kria meditation.

Klicka nedan på knapparna för att veta mer om det som färgar kursen:


Anmälan
till
hej@yogaprana.se

Sätt in kursavgiften på till
Bg.5032-0290 eller

Swisha till 123-467 15 33 (F-skatt sedel) för att boka din plats.

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag.

I kundaliniyoga är de flesta kroppsrörelserna enkla och möjliga att individanpassas. Rörelserna varierar mellan statiska kroppshållningar, mjuka inåtgående, kraftfulla och målinriktade. Om du är vig eller stel som ett kylskåp spelar ingen roll. Det handlar inte om att bli bra på yoga utan få tillgång till tekniker som hjälper dig att leva 'i med och motgångar, använda din potential och vara lyhörd för kroppens signaler.

Passen har till syfte att stärka vår uthållighet och öppna upp för flödet av ny energi att röra sig friare i kroppen och i vårt liv. Varje rörelse smälter in i andningen som är själva pulsen i närvaron. Du kommer också ta del av kundaliniyogans och den medveten andningens rika skattkista av andningstekniker och meditationer

Bra att veta före du yogar
Välj sköna kläder, gärna i bomull som du fritt kan röra i. Många kundaliniyogisar väljer vit färg som representerar det åttonde chakrat. Men du är välkommen att använda de kläder och färger du önskar. Ät helst inte före och ta gärna på parfymen efter yogan. Ha tålamod, det är lätt att jämföra sig i början. Lyssna till kroppen och gör inga övningar som gör ont. Det finns alltid plan B.

Bra att veta om att ta igen pass!

Om du av någon anledning missar ett yogapass är du välkommen att ta igen på någon annan tid, men meddela mig före. Anmälan är bindande.
OBS! Inbetalad kursavgift återbetalas inte.

Om kursen av någon anledning ställs in återbetalas naturligtvis kursavgiften.

För några år sedan började jag få alltmer besvär med min rygg.

"Jag satt mycket framför datorn på jobbet och hade dålig hållning, vilket ledde till stelhet och smärta i ryggen. Jag provade olika behandlingar, men ingenting gav mig långsiktig lindring.

Så en dag rekommenderade en vän mig att prova kundaliniyoga. Jag var lite skeptisk till en början, men bestämde mig för att ge det en chans. Och jag är så tacksam att jag gjorde det!

Under min kundaliniyogapraktik fokuserade jag på att öppna upp min rygg och stärka ryggmusklerna. Genom olika yogapositioner, andningsövningar och meditation, kände jag hur min kropp började svara positivt. Jag blev gradvis mer medveten om min hållning och lärde mig att korrigera den både på yogamattan och i vardagen.

Med tiden märkte jag att smärtan i min rygg minskade betydligt. Jag kunde böja mig lättare, och den stelhet jag känt i åratal verkade ha släppt. Kundaliniyogan hjälpte mig också att släppa på spänningar och stress, vilket hade en positiv effekt på min rygg.

Jag fortsatte att regelbundet praktisera kundaliniyoga, och resultatet var otroligt. Min rygg blev starkare och smidigare, och jag kunde göra saker som jag tidigare trodde var omöjliga. Jag känner mig nu mer i balans och har mer energi i min vardag.

Jag kan ärligt säga att kundaliniyoga har förändrat mitt liv, speciellt när det kommer till min rygghälsa. " Karin

Kundaliniyogan hjälper mig att komma ur beroendet....

"För några år sedan befann jag mig fast i ett destruktivt beroende och kände mig helt förlorad. Jag hade förlorat kontakten med min kropp och min själ.

Det var då jag bestämde mig för att prova kundaliniyoga efter att ha hört om dess fördelar för att balansera sinnet, kroppen och själen. Redan från min första klass märkte jag en omedelbar förändring. Praktiken hjälper mig att fokusera på min andning och bli mer medveten om min kropp.

Genom regelbunden kundaliniyogapraxis upplevde jag gradvis en djupare förbindelse med min kropp och mina känslor. Kombinationen av fysiska övningar, andningstekniker och meditation ger mig verktygen att hantera mina negativa tankar och känslor på ett mer hälsosamt sätt istället för att söka tröst i ett beroende. Det går bättre och bättre, även om jag faller dit.

Kundaliniyoga gav mig också en starkare känsla av självmedvetenhet. Genom att utforska olika kroppsställningar och meditationsövningar kunde jag släppa på spänningar och blockeringar i min kropp. Detta gav mig en djupare förståelse för mig själv och hjälper mig att allt ofta acceptera och om inte älska så i alla fall börja tycka om mig själv på en djupare nivå.

Kundaliniyoga var en vändpunkt i mitt liv. Den hjälper mig att komma ur mitt beroende ( beroendet utmanar mig fortfarande), idag kan jag oftare återupptar kontakten med min kropp och får allt som ofta starka upplevelser av själen. Att leva i beroende, är ensamt och närmare helvetet går inte att komma. Det syns inte utåt då jag lärt mig hålla masken och för andra verkar har ett fungerande liv. Jag är sååå tacksam för denna praktik och rekommenderar den varmt till alla som söker en förändring i sitt liv." Anna

Hur ett pass går till


Intoning
Vi tonar in med mantrat
ONG NAMO GURU DEV NAMO - tre gånger.
”Jag hälsar den obegränsade kreativa kraften och den inre visdomen som för mig från mörker till ljus”.

AD GURAY NAMEH, JAGAD GURAY NAMEH,
SAT GUTRAY NAMEH,
SIRI GURU DEV A NAMEH - tre gånger.
”Jag hälsar den ursprungliga visdomen, tidsåldrarnas visdom, den sanna visdomen och den stora osynliga visdomen”.


Uppvärmning och pass
Vi börjar med medveten andning och gör sedan några några uppvärmnings rörelser.

Yogapasset
Efter uppvärmning börjar själva passet - Kriyan. Inom kundaliniyogan består ett yogapass av en serie övningar -
Asanas (1-30 st) som görs i en viss ordning för att uppnå en viss effekt. Yogaövningarna är oftast mellan 1-3 minuter långa.

Avkoppling
Shavasana, den längre vilan är alltid uppskattad då effekterna från yogapasset integreras i hela dig.

Meditation
Mantrameditationen eller en längre andningsteknik är själva huvudrätten i ett yogapass. Kundaliniyogan har en uppsjö av härlig musik och mantran som vi ljudar ofta tillsammans med någon form av rörelse.

Uttoning
Vi avslutar med välsignelsen
May the long-time sun
Shine upon you,
All love surround you.
And the pure light within you.
Guide your way on.

Slutligen tonar vi ut med mantrat
SAT NAM tre gånger. Mantrat betyder ”Jag är sann” eller ”Sanning är min identitet”.

Att det finns en given länk mellan tankar, känsloliv och vår fysiska hälsa är något
yogatraditionen länge förhållit sig till.

Låt oss yoga tillsammans


“Förlita dig inte på någon annan för din lycka och ditt egenvärde.

-Stacey Charter-.

© Copyright 2023 yogaprana